Chrysler: Amerikaanse vakbond bereikt een akkoord

De Amerikaanse automobielvakbond UAW heeft zondagavond aangekondigd dat ze een akkoord bereikt hebben met de directie van Chrysler, het Amerikaanse ministerie van Financiën en de Italiaanse automobielbouwer Fiat. De vakbond vraagt haar leden om 'opofferingen' te doen voor de 'leefbaarheid' van de Amerikaanse autobouwer.

'Het akkoord respecteert de eisen die de Amerikaanse overheid heeft gesteld om het geleende geld toe te kennen. Er zijn veranderingen aan de collectieve overeenkomst van 2007 mee verbonden en structurele sociale voordelen die de arbeiders ten goede komen, aldus de vakbond.

De leden van het UAW hebben nog tot woensdag de tijd om het akkoord te aanvaarden of te verwerpen. Als het plan wordt aangenomen, kan Chrysler nog deze week een reorganisatieplan indienen. Dat is nodig als het bedrijf nieuwe overheidssteun wil krijgen.

Een akkoord met de vakbond en de schuldeisers van Chrysler waren de voorwaarden voor een partnership met Fiat, wat voor de regering van Obama levensnoodzakelijk was.

(DIL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud