Clandestien immigratienetwerk opgerold bij Europese politieactie

Bij een grootschalige politieactie over heel Europa is een groot illegaal immigratienetwerk uit Afghanistan, Irak, Pakistan, Syrië en Turkije opgerold. Daarbij werden 103 verdachten opgepakt, meldt de Europese politiedienst Europol vandaag. Volgens het persbericht van Europol werden geen arrestaties verricht in België.

"Het gaat om een van de grootste acties op Europees niveau tegen mensensmokkelaars, waarvoor meer dan 1.200 politieagenten gemobiliseerd werden", aldus Europol.

Het criminele netwerk ronselde de illegale migranten vooral in Afghanistan, Irak, Pakistan, Syrië en Turkije en probeerde hen op talrijke manieren de Europese Unie binnen te smokkelen. "De migranten werden vaak in onmenselijke en gevaarlijke omstandigheden gesmokkeld, zoals in kleine, verborgen compartimenten in de bodem van bussen of vrachtwagens, vrachttreinen en op boten."

Bij de huiszoeking van 117 woningen werden mobiele telefoons, laptops, bankuittreksels, een semi-automatisch vuurwapen met heel wat munitie en 176.500 euro cash geld in beslag genomen.

In totaal werden 103 verdachten opgepakt in Kroatië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Polen, Slovakije, Turkije en Kosovo. Daarnaast werden dwangmaatregelen uitgevoerd in Zwitserland en steunde Oostenrijk de gezamenlijke operatie. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud