Advertentie

Conflict Israël-Syrië - Ban Ki-moon roept op "escalatie te vermijden"

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon is erg bezorgd over het Syrische conflict, na de raids die Israël in Syrië uitvoerde. Hij riep zondag op tot kalmte om een escalatie van het conflict te vermijden.

Ban Ki-moon "is erg bezorgd over de informatie omtrent raids door de Israëlische luchtmacht in Syrië, zei zijn woordvoerder Martin Nesirky. Maar de Verenigde Naties "hebben op dit moment geen details over de incidenten en kunnen dus niet op een onafhankelijke wijze bepalen wat er is gebeurd".

De secretaris-generaal roept alvast alle partijen op "om de kalmte zo veel mogelijk te bewaren, terughoudend te zijn en op een verantwoordelijke manier te handelen om een escalatie te vermijden van een conflict dat al verwoestend en zeer gevaarlijk is". Hij roept ook op om "de nationale soevereiniteit en de territoriale integriteit te respecteren van alle landen in de regio".

Israël voerde zondag een raid uit nabij de Syrische hoofdstad Damascus. Het was de tweede Israëlische raid in Syrië in 48 uur. De Joodse staat wil naar eigen zeggen verhinderen dat wapens in handen komen van de Libanese Hezbollah.

De Syrische regering zei dat de "agressie" de toestand in de regio gevaarlijker maakt en de deur opent voor "alle mogelijkheden". (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud