Congo: koning Albert heeft "tête-à-tête" met president Kabila

Koning Albert II was maandagavond nauwelijks in Kinshasa aangekomen, of hij werd al in audiëntie ontvangen door de Congolese president Joseph Kabila. De twee hadden een "tête-à-tête", er waren dus geen medewerkers aanwezig bij het onderhoud.

Tijdens de rit van de luchthaven naar het Palais de la Nation kregen koning Albert II en koningin Paola een warm onthaal van de Congolese bevolking. Tot drie rijen dik stonden ze langs de Boulevard Lumumba. Velen waren aanhangers van de PPRD, de partij van Lumumba, en stonden te zwaaien met foto's van hun president. Opvallend was de stevige ontplooiing van de ordediensten.

Koning Albert - "in burger" gekleed - werd met militaire eer ontvangen aan het Palais de la Nation, op de tonen van de militaire hymnes van de beide landen. De vorst en president Kabila hadden vervolgens een onderhoud in een zaal, op enkele meters slechts van de zaal waar het Congolese parlement vroeger vergaderde en waar op 30 juni 1960 de onafhankelijkheid van Congo werd uitgeroepen.

De koning en de koningin blijven nog tot donderdag in Kinshasa. Het is het eerste bezoek van een Belgische vorst aan Congo in een kwarteeuw. Het laatste bezoek was van wijlen koning Boudewijn in 1985. (VRW)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud