Couturier Jean-Louis Scherrer overleden

De Franse couturier Jean-Louis Scherrer is vandaag op 78-jarige leeftijd overleden in Parijs. Hij bezweek aan een langdurige ziekte. Dat heeft zijn entourage gemeld.

Scherrer, die al tien maanden in het ziekenhuis lag, mocht onder meer Jackie Kennedy, (de toenmalige) prinses Paola, Raquel Welch en Claudia Cardinale tot zijn klanten rekenen. Zijn ontwerpstijl was zeer grafisch, met opvallende schouders en een zeer smalle taille, een illustratie van zijn passie voor de Bauhaus-periode.

Jean-Louis Scherrer wil oorspronkelijk professioneel danser worden, maar een ongeval maakt een einde aan die droom.

In 1956 gaat hij aan de slag bij Christian Dior, die hem de kunst van de haute couture bijbrengt. Na de dood van Dior werkt hij samen met Yves Saint-Laurent.

In 1962 start hij een eigen kledinglijn en in 1971 opent hij een boetiek op de avenue Montaigne in Parijs en krijgt hij het predikaat "haute couture". Hij ontwerpt ook parfums, brillen, stropdassen en schoenen.

In 1992 wordt hij door zijn aandeelhouders opzijgeschoven en gaat zijn huis verder zonder hem. Tot 2008, wanneer het huis Scherrer definitief de deuren sluit. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud