Advertentie

Crash in Amazonië: 6 doden, 26 vermisten

Zaterdagavond zijn minstens zes personen om het leven gekomen toen hun vliegtuig crashte in een zijrivier van de Amazone in het Braziliaanse Amazonië. Volgens de lokale brandweer overleefden vier personen het ongeval, maar blijven 26 inzittenden vermist.

Het toestel, een Embraer Bandeirante dat gecharterd werd door de Braziliaanse privé-maatschappij Manaus Aerotxi, vervoerde 24 passagiers en twee crewleden, aldus de woordvoerder van de brandweer van Manaus, de hoofdstad van de staat Amazone in het noorden van Brazilië.

De oorzaak van het ongeval is nog niet gekend, maar alles wijst erop dat 'de piloot gevraagd zou hebben naar een dringende landing op de piste van Manacapuru maar uiteindelijk in de rivier gestort is.

Volgens het officiële persagentschap Agencia Brasil, zou het vliegtuig met bestemming Manaus, opgestegen zijn in de stad Voari (in het noorden van Brazilië). Maar door het slechte weer in Manaus zou de piloot de toelating gevraagd hebben om terug te keren naar het punt van vertrek. Enkele ogenblikken later verloor de controletoren elk contact, aldus het persagentschap.

(DIL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud