Crisis: onderhandelaars samen, onzekerheid over audiëntie bij koning

Er heerst momenteel nog onduidelijkheid over wanneer verkenner Herman Van Rompuy zijn eindverslag gaat bezorgen aan koning Albert II. Het zag er eerst naar uit dat Van Rompuy in de namiddag al richting Ciergnon zou trekken, maar dat blijkt nog niet zeker te zijn. De verkenner zit momenteel nog samen rond de tafel met de delegatieleiders van de oranje-blauwe partijen.

Net zoals dinsdag, woensdag en donderdag zitten de oranje-blauwe partijen momenteel opnieuw samen met de koninklijke verkenner. Ze zoeken nog steeds naar een vergelijk over een stappenplan om een staatshervorming te kunnen doorvoeren. Naar verluidt verloopt de discussie echter opnieuw zeer moeilijk en ziet het er niet zo goed uit. En de situatie rond Brussel-Halle-Vilvoorde maakt het er niet makkelijker op.

Tot enkele uren geleden zag het ernaar uit dat Van Rompuy zaterdagnamiddag al naar de koning zou trekken om zijn eindverslag te presenteren, maar dat blijkt nog niet helemaal zeker te zijn. Wellicht hangt alles af van het resultaat van de vergadering. De vorst bevindt zich momenteel in de Ardennen, op het koninklijk domein in Ciergnon. (VHL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud