Crisis: verkenner Van Rompuy brengt verslag uit bij koning

Verkenner Herman Van Rompuy brengt op dit moment bij de koning het eindverslag uit over de missie die hij eind augustus van de vorst toevertrouwd kreeg. Bedoeling was de gestrande coalitiegesprekken tussen de oranje-blauwe partijen opnieuw op gang te krijgen. Wat het uiteindelijke resultaat is van zijn opdracht zal later op de dag blijken.

Na afloop van de vergadering die hij in het Hotel van Financiën had met de oranje-blauwe delegatieleiders Jo Vandeurzen (CD&V/N-VA), Didier Reynders (MR), Bart Somers (Open Vld) en Joëlle Milquet (cdH) vertrok Herman Van Rompuy iets na 14.00 uur naar het koninklijk domein van Ciergnon om er voor de vijfde keer verslag uit te brengen bij koning Albert II. Deze keer gaat het om het eindverslag.

Volgens zijn woordvoerder is Van Rompuy zinnens om uitgebreid verslag uit te brengen. Het onderhoud zou volgens sommige bronnen dan ook tot 16.30 uur of 17.00 uur duren.

Over het resultaat van de vergadering eerder op de dag op het kabinet van MR-voorzitter en uittredend minister van Financiën Didier Reynders lekt ondertussen niets uit. Vooraleer te reageren, wacht iedereen eerst op de gebruikelijke mededeling van het paleis. (VHL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud