Dag van de Architectuur lokt 20.000 bezoekers

De derde editie van de Dag van de Architectuur heeft zondag in Vlaanderen minstens 20.000 bezoekers gelokt. Dat stelt coördinator Roeland Dudal, die spreekt van een "groot succes". De vorige editie was er nog sprake van 7.000 à 8.000 geïnteresseerden.

Grootste publiekstrekkers waren het gerechtsgebouw in Antwerpen (zowat 4.000 bezoekers) en dat van Gent (meer dan 2.000). Ook het stadsarchief in Antwerpen kreeg zondag duizenden mensen over de vloer, meent Dudal.

De organisatie heeft nog niet alle bezoekerscijfers verzameld, maar spreekt zondag toch van een groot succes. Voor sommige zaken, zoals begeleidende wandelingen of helikoptervluchten, moest vooraf worden ingeschreven. Daarnaast werd er ook geteld aan de ingang van opengestelde gebouwen.

Op de Dag van de Architectuur, een tweejaarlijks evenement, staan honderd recente gebouwen opengesteld. Allemaal vallen ze op door hun vormgeving. Er waren ontwerpen van gerenommeerde figuren zoals Stephane Beel of Robbrecht & Daem, maar ook de projecten van jong talent kwamen aan bod. In vijftien Vlaamse steden waren er rondleidingen. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud