Darfoer: 50 doden na gevechten tussen Arabische stammen

Bij gevechten tussen Arabische stammen in de Soedanese regio Darfoer zijn vrijdag 50 mensen om het leven gekomen. In totaal werden drie dorpen aangevallen door leden van een rivaliserende stam. Dat heeft een plaatselijk stamhoofd zaterdag bevestigd.

Het zou gaan om leden van de Rezeigat, die rondreden in wagens van de grenswacht (soedanese paramilitairen met Arabische nomaden in hun rangen). In totaal moesten drie dorpen van de Misseriya-stam eraan geloven, meldt Ezzedine Eisa al-Mandil van de getroffen stam.

De gevechten gingen vrijdagmiddag van start en duurden voort tot zonsondergang. "We hebben in totaal 50 doden geteld. Daarnaast waren er langs onze kant ook dertien gewonden", beschrijft Mandil. Uit de hoek van de Rezeigat werden nog geen signalen opgevangen.

Zaterdag zijn een veertigtal VN-blauwhelmen ter plaatse gegaan om de situatie te evalueren, maar ze geraakten niet tot op de plek zelf. "De bevolking heeft onze soldaten gewaarschuwd dat de gevechten zouden voortgaan. Volgens de inwoners vielen er veertig doden en tien gewonden, maar die berichten zijn nog niet bevestigd", aldus een woordvoerder van de vredesmissie. (KNS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud