De Morgen/Sarah Bettens zaterdag op 180.000 exemplaren

De Morgen zag zaterdag de oplage van zijn weekendkrant stijgen naar 180.000 exemplaren. Normaal telt de weekendeditie van De Morgen 95.000 exemplaren. Dat heeft alles te maken met het gratis en in primeur aanbieden van de cd "Shine" van Sarah Bettens bij de krant. Zondagnacht zullen extra exemplaren van de weekendkrant bijgedrukt worden.

"Zoiets is nooit eerder gebeurd", aldus hoofdredacteur Klaus Van Isacker.

Waar voor de oorspronkelijke oplage van deze weekendkrant 120.000 exemplaren voorzien werden, werden er zaterdag nog 30.000 bijgedrukt voor naleveringen in de krantenwinkels. Tegen 15 uur zaterdagnamiddag was opnieuw alles uitverkocht, aldus Klaus Van Isacker. Samen met de 30.000 abonnees komt dat op 180.000 exemplaren.

Zaterdagnamiddag werden bij de krantenwinkels reserveringslijsten gelegd waarop men zich kon inschrijven om alsnog aan de weekendkrant plus de cd van Sarah Bettens te geraken. Zondagnacht, na het drukken van de maandagkrant, zullen dan nog extra nummers van de weekendkrant worden bijgedrukt, aldus Van Isacker. Hij kon nog niet zeggen hoeveel er dat zouden zijn, vermits de evaluatie bij de krantenwinkels momenteel loopt. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud