Deadline voor beroep Karadzic verstreken

Er is vooralsnog geen bevestiging dat de advocaat van Radovan Karadzic beroep heeft aangetekend tegen de uitlevering van de voormalige leider van de Bosnische Serviërs aan het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag.

Advocaat Svetozar Vujacic had tot vrijdag tijd om beroep aan te tekenen tegen de uitlevering van zijn cliënt. Eerder deze week had hij in de lokale media laten verstaan dat hij die stap zou zetten. Volgens de Britse openbare omroep BBC heeft de advocaat enkele minuten voor de officiële deadline "ergens in Servië" beroep aangetekend.

Vujavic gelooft naar eigen zeggen niet dat de procedure veel kans maakt, maar hij wil de uitlevering zo lang mogelijk uitstellen. Dat zou de vrouw en dochter van Karadzic de kans moeten geven om naar Belgrado te reizen en een bezoek aan de gevangenis te brengen.

Indien Vujavic beroep aantekende, heeft de rechtbank drie dagen tijd om een beslissing te nemen. Dat gebeurt dan allicht op maandag. De meeste waarnemers gaan ervan uit dat Karadzic begin volgende week naar Nederland wordt overgebracht.

De 63-jarige Radovan Karadzic werd maandagavond in Belgrado gearresteerd. Hij was reeds twaalf jaar op de vlucht. Karadzic wordt door het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag beschuldigd van genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden tijdens de Bosnische oorlog van 1992 tot 1995.

(RBR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud