Democraten geven verzet tegen olieboringen voor VS-kusten op

De Democraten geven hun vastberaden verzet tegen (nieuwe) olieboringen voor de Amerikaanse kusten op, zo heeft voorzitster Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden zaterdag in haar wekelijks radiopraatje gezegd.

Dergelijke boringen zullen worden beschreven in een nieuw wetsvoorstel omtrent energie dat de Democratische (meerderheids)fracties de komende weken in het Congres zullen indienen, aldus het Democratische boegbeeld. De VS moeten immers minder afhankelijk worden van buitenlandse olieleveringen, zei ze.

Onlangs is ook de Democratische presidentskandidaat Barack Obama van mening veranderd en heeft hij zich uitgesproken voor "milieuvriendelijke" boringen naar olie.

Opiniepeilingen hebben aangetoond dat bijna twee derde van de Amerikanen voor offshore-boringen is gezien de enorme stijging van de benzineprijzen.

Begin augustus is het Congres ondanks heftig protest van de Republikeinse partij met zomervakantie gegaan zonder dat er een akkoord was bereikt omtrent nieuwe energiewetgeving. De Democraten waren toen nog tegen de ook door president George Bush gewilde olieboringen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud