Democratische partij bereikt akkoord over 2 betwiste voorverkiezingen

De democratische partij heeft zaterdag de twee staten Florida en Michigan gedeeltelijk gesanctioneerd. Beide staten hadden hun voorverkiezingen niet volgens het reglement gehouden. Deze beslissing zou door Hillary Clinton nog in twijfel kunnen getrokken worden. Het akkoord daarentegen is door Barack Obama, de rivaal van Clinton, aanvaard. Ook al maakt ze hierdoor maar aanspraak op de overwinning van de democratische investituur voor de nominatie in november. De commissie heeft unaniem beslist om alle verkozen afgevaardigden van Florida te laten zetelen in de partijconventie van eind augustus. Maar elk heeft maar een halve stem. Ook voor Michigan worden de afgevaardigden herverdeeld volgens drie tegen anderhalf.

Michigan en Florida organiseerden hun voorverkiezingen in januari, in strijd met het reglement van de democratische nationale partij.

Geen enkele kandidaat had er campagne gevoerd en de naam van Obama stond zelfs niet op de stembiljetten in Michigan. Clinton die in beide staten won, eiste nu dat de verkiezing ten volle zou meetellen(DIL)./. ()

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud