Demotte: Wallonië wil werken binnen huidig kader

Wallonië moet het heft in eigen handen nemen om de welvaart en het welzijn van zijn inwoners te verhogen, maar dat moet binnen het huidige Belgische kader. Dat was de toon in de toespraak die Waals minister-president Rudy Demotte (PS) hield naar aanleiding van de Waalse feesten.

"Plus est en vous". Met die boodschap wil Demotte de Walen mobiliseren om samen de economische heropleving van Wallonië op korte termijn mogelijk te maken. "We moeten enkel op onszelf rekenen", zei Demotte. "Wallonië moet niet ondergaan, maar handelen", zei hij.

De Waalse dadendrang kan en moet volgens Demotte het best binnen het huidige Belgische bestel gerealiseerd worden. Wallonië wil geen terugkeer naar het unitaire België, maar ook geen "vlucht vooruit" met een nieuwe staatshervorming. Want wat Walen, Brusselaars en Vlamingen vandaag samen doen, doen ze morgen niet noodzakelijk beter alleen, zei Demotte.

De Waalse minister-president wil wel op domeinen als werk, huisvesting, onderzoek en duurzame ontwikkeling samenwerken met de federale overheid en de andere gewesten. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud