Dertien doden na Amerikaanse aanvallen in Pakistan

Dertien doden en drie gewonden. Dat is volgens de Pakistaanse veiligheidsdienst de nieuwe balans na de Amerikaanse aanvallen op een vermoedelijke schuilplaats van de taliban in het noordwesten van Pakistan. Zaterdag was er nog sprake van vijf doden.

"De taliban hebben nieuwe lichamen geborgen. Volgens onze bronnen gaat het om 13 dode activisten en drie gewonden", gaf een anonieme bron van de veiligheidsdiensten in Miranshah aan.

Volgens die bron is "een van de lokale commandanten, Abdur Rehman, gedood". Een correspondent van AFP bevestigde dat de moskeeën van Miranshah het overlijden van Rehman als "martelaar" hebben aangekondigd.

De Amerikaanse raketten raakten zaterdag een huis in het dorp Saidgi in Noord-Waziristan, het grensgebied met Afghanistan. Zaterdag sprak een bron binnen de Pakistaanse veiligheidsdienst nog van vijf doden. Een andere bron binnen de dienst verklaarde dat het ging om het huis van een zekere Asmatullah, die banden had met de taliban.

Noord-Waziristan wordt door de Verenigde Staten beschouwd als een bolwerk van de Pakistaanse taliban, hun bondgenoten van al-Qaida en de Afghaanse taliban. (DES)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud