Advertentie
Advertentie

Dertig doden bij drugsoorlog in Mexico

In de streek rond Ciuadad Juarez, "de gevaarlijkste stad van Mexico", zijn tussen donderdag en zaterdag dertig doden gevallen. Ze werden vermoedelijk vermoord door de drugskartels die bijzonder actief zijn in het grensgebied met de Verenigde Staten.

Zaterdagochtend vond de politie de lichamen van een koppel dat vrijdag werd ontvoerd. Hun handen waren vastgebonden en ze hadden meer dan veertig kogels in het lichaam. In de buurt werden nog zes andere lijken aangetroffen.

Vrijdag telde de politie 22 moorden in het grensgebied, waarvan dertien in het Californische Tijuana, zes in Ciudad Juarez en drie in Chihuahua.

Het gaat vermoedelijk om afrekeningen tussen drugskartels. Verschillende bendes strijden om de controle over de illegale trafiek. Het conflict speelt zich voornamelijk af op de grens met de Verenigde Staten, dat met 950 ton per jaar de grootste afnemer van cocaïne is.

De Mexicaanse politie is in juli gestart met een grootscheepse operatie "propere handen". Sindsdien werden al verschillende bendeleiders gearresteerd, maar ook hoge politiefunctionarissen, onder wie de voormalige directeur van de cel georganiseerde misdaad. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud