Advertentie

Dertig gewonden bij schietpartij in Weense Sikh-tempel (2)

Bij een gevecht in een sikh-tempel in Wenen zijn zondag een dertigtal personen gewond geraakt door kogels en messteken. Negen van hen zijn er erg aan toe.

Volgens een woordvoerder van de politie liep de toestand uit de hand tijdens de preek van een goeroe, Shri Guru Ravidas Sabha, die speciaal daarvoor uit India naar de tempel in de Oostenrijkse hoofdstad was afgezakt. Zowat 200 personen woonden de ceremonie bij.

"Zes personen gingen niet akkoord. Eén van hen haalde een vuurwapen boven en de anderen messen. Het zestal werd overmeesterd door leden van de gemeenschap en ernstig verwond", luidde het op de openbare omroep Ö1. Het zestal werd aangehouden. De gewonden werden met drie helikopters naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

Het religieuze geschil binnen de gemeenschap duurt al verschillende jaren, zei een ooggetuige aan het Oostenrijkse persagentschap APA. Volgens hem ligt de tempel aan de Pelzgasse, die eind december 2005 de deuren opende, in conflict met andere tempels in Wenen. Die gemeenschappen zijn het niet eens met de goeroe die naar de Pelzgasse afzakte. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud