Dertigduizend tickets verkocht voor trein-tram-busdag

Er zijn 30.000 tickets verkocht voor de 24ste editie van de trein-tram-busdag (TTB). Dat zegt een woordvoerder van de NMBS.

Voor het eerst is de TTB een tweedaagse. Op de dag staan treinen, trams, bussen en metro's ter beschikking tegen een voordelig tarief. Net als de vorige edities zijn de grote steden als Brussel en Antwerpen toppers.

Volgens een NMBS-woordvoerder had de trein-tram-busdag dit jaar min of meer het zelfde succes als de voorbije jaren, ook al maakt het feit dat het om een tweedaagse gaat vergelijken moeilijk. Zo waren er vorig jaar 18.000 tickets verkocht, het jaar daarvoor 20.000.

Het succes van de TTB gaat al een paar jaar in dalende lijn, zegt de woordvoerder. Mogelijk is dat omdat steeds meer mensen het hele jaar door kunnen sporen aan een voordelig tarief.

Als antwoord op het licht dalende succes werd wat aan de formule gesleuteld. Er is een tweedaagse van gemaakt, maar er zijn ook opendeurdagen bij het spoor aan gekoppeld. Over heel België waren een twintigtal sites open voor bezoekers. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud