Advertentie
Advertentie

Deutsche Grammophon biedt nu ook downloads in flac-formaat aan

Het Duitse platenlabel voor klassieke muziek Deutsche Grammophon biedt een beperkt aantal nummers en albums van zijn online muziekwinkel voortaan in het 'lossless' of verliesvrije flac-formaat aan. Dat formaat is ideaal voor klassieke muziek omdat het een betere kwaliteit garandeert dan bijvoorbeeld een mp3- of ogg-formaat.

Het overgrote deel van de bestanden in de online muziekwinkel wordt nog steeds aangeboden onder de vorm van een drm-vrij mp3-formaat met een bitrate van 320 kbps, maar daarnaast is er nu ook een beperkte selectie beschikbaar van albums en nummers die in flac-formaat kunnen worden gedownload.

Flac wil zoveel zeggen als Free Lossless Audio Codec en is een compressietechniek om audio op te slaan. Het woord Lossless (verliesvrij) in de term verwijst naar het feit dat de audiogegevens worden opgeslagen zonder dat daarbij gegevensverlies ontstaat.

Het flac-formaat verschilt hierdoor onder andere van het mp3-formaat, een compressietechniek waarbij wel gegevens verloren gaan (lossy). Zo'n mp3-bestand dat vervolgens terug wordt omgezet in een wav-bestand, heeft aan kwaliteit ingeboet ten opzichte van het origineel, daar waar decompressie van het verliesvrije flac-formaat een exacte kopie oplevert van het originele bestand. een

Een andere nieuwigheid die DG toevoegt aan zijn webwinkel, is de mogelijkheid om "fysieke" cd's en dvd's te bestellen. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud