Discotheekbrand Brazilië - Dodental gestegen naar 235, brand veroorzaakt door goedkoop Bengaals vuurwerk

Het aantal dodelijke slachtoffers na de discotheekbrand in het Braziliaanse Santa Maria is gestegen naar 235. In een ziekenhuis in Porto Alegere is dinsdagavond een 21-jarige overleden aan zijn zware brandwonden. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid van de staat Rio Grande do Sul bekendgemaakt.

Bij de brandramp in nachtclub 'Kiss' in de nacht van zaterdag op zondag was ook zijn broer om het leven gekomen. Momenteel worden nog meer dan honderd mensen, soms met zware verwondingen, verzorgd in ziekenhuizen.

Goedkoop Bengaals vuurwerk dat enkel in open lucht mag gebruikt worden, zou aan de oorsprong van de brand liggen. Dat heeft Marcelo Arigony, de politiecommissaris van Santa Maria, dinsdag aan journalisten verklaard.

De muzikanten die in de nachtclub optraden hebben goedkoop Bengaals vuurwerk gekocht, hoewel ze wisten dat het enkel voorbehouden was voor gebruik in de open lucht, aldus de commissaris. Het aangekochte Bengaals vuurwerk kostte 1,25 dollar (0,92 euro), aanzienlijk minder dan een model dat is aangepast voor gebruik in gesloten ruimten en 35 dollar (26 euro) kost. "Ze wisten dat het enkel voor extern gebruik was, maar wilden bezuinigen omdat het goedkoop was", zei de politieverantwoordelijke. (JEFFERSON BERNARDES)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud