Dochter van ex-vicepresident Dick Cheney kandidaat voor Amerikaanse Senaat

Liz Cheney, de dochter van de voormalige Republikeinse vicepresident Dick Cheney, gaat volgend jaar de strijd aan voor een zitje in de Amerikaanse Senaat. Dat heeft ze dinsdag aangekondigd in een videoboodschap op het YouTube.

"Vandaag lanceer ik mijn kandidatuur voor de Amerikaanse Senaat", zegt de 46-jarige vrouw. In een eerste stap moet ze het bij de Republikeinse voorverkiezingen in de staat Wyoming opnemen tegen de huidige Republikeinse senator Mike Enzi. De Senaatsverkiezingen zelf vinden in november 2014 plaats.

In de video stelt de juriste en moeder van vijf kinderen dat de regering in Washington te machtig en te groot is geworden. Ze trekt onder andere van leer tegen de hoge staatsschuld en tegen de pogingen van Democratisch president Barack Obama om de wapenwetten te verstrengen en diens hervorming van de gezondheidszorg.

Dick Cheney was vicepresident tijdens het presidentschap van George W. Bush (2001-2009). Zijn dochter bekleedde in die periode verschillende posten in de Amerikaanse diplomatie. Ze was ook een tijd politiek commentator. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud