Dodelijk brand Galmaarden: lijkjes van 2 kinderen gevonden

In de woning in Galmaarden die maandagochtend is uitgebrand, zijn nu ook de lijkjes gevonden van de twee kinderen die nog vermist werden. Dat meldt de Geraardsbergse brandweer. Het gaat om een jongen en een meisje, 5 en 2,5 jaar oud. Welk kind welke leeftijd heeft, kon de brandweer van Geraardsbergen niet zeggen. In de loop van maandagvoormiddag was al het lichaam van de vader, een 49-jarige man, gevonden.

De brand in de woning op de Viaenebaan brak kort na 7 uur uit. Door het winterweer kostte het de brandweer heel wat tijd om ter plekke te geraken. Toen die aankwam, sloegen de vlammen al uit de woning. Rond 10 uur hadden de brandweerlui het vuur onder controle, maar de woning was volledig verwoest.

Tussen het puin van de veranda trof de brandweer het lichaam van de vader aan maar volgens de moeder en de buren waren er ook twee kinderen in het huis. Het duurde tot in de namiddag voor ook hun lichamen gevonden werden.

De moeder van de kinderen was niet thuis toen de brand uitbrak. Zij is opgevangen door buren en werd naar het ziekenhuis gebracht. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. (BEM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud