Dodentol na zware aardbeving in Indonesië loopt op tot 75

Minstens 75 mensen zijn omgekomen bij de aardbeving op het Indonesische eiland Sumatra, die een kracht had van 7,6 op de schaal van Richter. Dat is woensdag vernomen bij de Indonesische autoriteiten.

De autoriteiten vrezen dat nog duizenden mensen onder het puin bedolven zijn, want getuigen spreken van huizen en gebouwen die ingestort zijn. Ook in de Indonesische stad Padang stortten vele gebouwen, waaronder ook hotels, in. Fauzi Bahar, de burgemeester van Padang, bevestigde de immense schade in een telefoongesprek met vicepresident Jusuf Kalla. Lokale media melden ook dat het brandt in Padang.

Het epicentrum van de aardbeving, die plaatsvond om 17.16 uur plaatselijke tijd (12.16 Belgische tijd), lag in de Indische Oceaan op zowat 53 kilometer ten westen van Padang, en deed zich volgens het Amerikaanse geologische instituut USGS voor op een diepte van 83 kilometer. Dat instituut sprak aanvankelijk van een kracht van 7,9 op de schaal van Richter, maar nuanceerde dat later en heeft die waarde bijgesteld tot 7,6.

Amper een twaalftal minuten later volgde een krachtige naschok van 6,2 op de Richter-schaal. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud