Advertentie
Advertentie

Doeschka Meijsing wint AKO Literatuurprijs 2008

Doeschka Meijsing heeft de AKO Literatuurprijs 2008 gewonnen met haar roman 'Over de Liefde'. Dat maakte juryvoorzitter Wim Deetman maandag bekend in het televisieprogramma Pauw & Witteman vanuit het Kurhaus in Scheveningen. De winnaar ontving een sculptuur van Eugène Peters en een cheque ter waarde van 50.000 euro.

De jury prees het boek als "hard en scherp, maar ook liefdevol en humorvol, en spannend en geraffineerd". Naast Meijsing dongen vijf andere schrijvers dit jaar mee naar de prestigieuze literatuurprijs: Machiel Bosman (Elisabeth de Flines), Thomas Lieske (Dünya), Bianca Stigter (De ontsproten Picasso), Chris de Stoop (Het complot van België) en Leon de Winter (Het recht op terugkeer).

De jury had uit een aanbod van 346 Nederlandstalige boeken in het genre 'literair proza voor volwassenen' eerst een selectie gemaakt van 25 titels voor de 'tiplijst'. Daarvan verschenen zes boeken uiteindelijk op de 'toplijst'.

A.F. Th. van der Heijden won vorig jaar de AKO Literatuurprijs. De uitreiking ging toen nog gepaard met een literair relletje tussen Van der Heijden en mede-genomineerde Arnon Grunberg naar aanleiding van boze brieven die ze elkaar de weken ervoor hadden gestuurd.

(PCO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud