Doodstraf voor Amerikaanse die baby uit zwangere vrouw sneed

Een Amerikaanse die de baby van een hoogzwangere vrouw met een keukenmes uit haar lichaam sneed, zal terechtgesteld worden. De twaalf gezworenen van de jury op het proces in Kansas City, in de Amerikaanse staat Missouri, veroordeelden de 39-jarige Lisa Montgomery vrijdag na een vier uur durende beraadslaging ter dood, aldus de bevoegde federale autoriteiten. Montgomery was eerder schuldig bevonden aan ontvoering met de dood tot gevolg. De moeder van de baby had de kidnapping in 2004 niet overleefd.

De veroordeelde werd ervan beschuldigd de acht maanden zwangere Bobbie Jo Stinnett met een touw te hebben gewurgd en daarna haar baby - een meisje - met een keukenmes uit haar lichaam te hebben gesneden. Vervolgens vluchtte ze met het kind naar een andere staat en liet het doorgaan als dat van haarzelf.

Volgens mediaberichten had de vrouw haar slachtoffer op een internetsite voor aanstaande moeders uitgekozen en dan contact met haar opgenomen onder het voorwendsel dat ze een hond van haar wou kopen.

Het inmiddels driejarige meisje verkeert volgens het openbaar ministerie in goede gezondheid en woont bij haar vader. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud