Advertentie

Doorbraak in onderzoek naar Alpenmoord bereikt

In het onderzoek naar de viervoudige moord van september vorig jaar nabij Annecy is een doorbraak bereikt, zo heeft de Britse krant Daily Telegraph vandaag bericht. Er is immers op de plaats van de misdaad DNA gevonden dat naar de dader(s) kan leiden.

Op 5 september 2012 werden de Britse Irakees Saad al-Hilli, zijn echtgenote en zijn schoonmoeder doodgeschoten in hun BMW, terwijl een voorbijkomende fietser hetzelfde lot onderging. De twee kinderen van het gezin raakten zwaargewond bij de mysterieuze schietpartij.

Op gezag van procureur Eric Maillaud meldde de Telegraph vandaag dat er op de plaats van de misdaad "onbekend DNA" is gevonden dat nu in analyse is bij twee Franse laboratoria. Het zou zijn gevonden op kogelhulzen en delen van het moordwapen dat tijdens de moordpartij mysterieus kapot raakte.

Volgens het Franse persbureau AFP ontkende Maillaud echter dat het gevonden DNA dat van de moordenaar zou zijn.

Wel luidde het dat een honderdtal mensen die toen ter plaatse waren gekomen - speurders, brandweerlieden, artsen en technische recherche - speekselstalen moeten afstaan om uit te maken of het gevonden DNA al dan niet van hen is. Als zeker is dat dit niet het geval is, kan er een poging komen om het te linken met erfelijk materiaal van misdadigers, zo citeerde de krant de magistraat. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud