Drie arrestaties na reeks bomaanslagen in India

Na de tot nog toe zwaarste reeks bomaanslagen in het noordoosten van India heeft de politie drie verdachten opgepakt. Er wordt onder andere een man verhoord wiens auto bij de aanslagen werd gebruikt, berichtten de Indiase media zaterdag. Donderdag waren in de hoofdstad Guwahati van de deelstaat Assam in enkele minuten twaalf bommen ontploft, waarbij 77 mensen om het leven kwamen en meer dan 400 anderen verwondingen opliepen.

De politie verdenkt onder andere het separatistische Verenigd Bevrijdingsfront van Assam (ULFA) van de aanslagen. De organisatie heeft de dodelijke aanslagen mogelijk samen met de moslimextremisten van Harkat-ul-Jehadi (HUJI) uit het aanpalende Bangladesh gepleegd. De regering van Bangladesh wees een dergelijke verdachtmaking zaterdag als "volledig ongegrond" van de hand.

Intussen wordt de Indiase premier Manmohan Singh in Assam verwacht, waar hij met gewonden en nabestaanden van de slachtoffers wil praten. In Guwahati werd na de aanslagen kritiek geuit dat de regering niets onderneemt tegen het terrorisme.

In Assam en andere deelstaten in het noordoosten van India strijden naast de ULFA vele andere militante groepen voor autonomie of onafhankelijkheid. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud