Drie doden bij nieuwe ebola-uitbraak in Oeganda

Slechts een maand na het officiële einde van de ebola-epidemie in Oeganda is het levensgevaarlijke virus opnieuw uitgebroken in het Oost-Afrikaanse land. Drie mensen zijn al aan het virus gestorven, deelde het gezondheidsministerie vandaag mee. Vijf gevallen worden bewaakt. Drie van hen worden in het ziekenhuis in de hoofdstad Kampala behandeld. De slachtoffers stammen uit het Luwero district in het centrum van het land, zestig kilometer ten noorden van Kampala.

"Labo-onderzoeken van het Oegandese virus-instituut tonen aan dat ze alle drie aan ebola gestorven zijn", klinkt het in een mededeling. Alle getroffenen kenden elkaar persoonlijk en hadden contact met elkaar.

In juli was het virus eerst in het westelijke district Kibaale uitgebroken en heeft aan zeventien mensen het leven gekost. 24 andere patiënten werden in het ziekenhuis geïsoleerd. Dankzij waarschuwingssystemen en de inzet van internationale teams konden experts de ziekte relatief snel onder controle krijgen.

Een besmetting met het virus leidt in vijftig tot tachtig procent van de gevallen tot de dood. Er is geen preventieve vaccinatie of geneesmiddel voor het virus.

Ebola dook voor het eerst op in 1976 in het toenmalige Zaïre, het huidige Congo. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud