Drieklovendam: China laat nog eens vier miljoen mensen verhuizen

In het gebied rond de Drieklovendam, de grootste stuwdam ter wereld, laat Peking nog eens vier miljoen mensen verhuizen, zo heeft de officiële pers van de Aziatische grootmacht vrijdag bekendgemaakt.

In verband met de bouw van de dam op de rivier Yangtze hebben al 1,4 miljoen mensen hun huis moeten verlaten. Volgens de China Daily worden vier miljoen anderen "aangemoedigd" dit ook te doen. In totaal is dit minstens vijf keer zoveel mensen dan aanvankelijk gepland.

De massale verhuis is gepland in de buurt van de zuidwestelijke miljoenenmetropool Chongqing, over een periode van 10 tot 15 jaar.

Officieel luidt het dat de verhuizingen de "ecologie" van de 600 km lange bassinzone ten goede moeten komen, een zone die "bewaard moet worden" en die volgens viceburgemeester Yu Yanmu van Chongqing een "kwetsbare omgeving" is.

De Drieklovendam is een betonnen muur van 185 meter hoog die 39 miljard kubieke meter water tegenhoudt. Hij moet elektriciteit leveren voor de snel groeiende economie van het land, maar ook de wateren van de - met 6.360 km - langste rivier in China beter in toom houden. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud