Advertentie

Duitsland rouwt om slachtoffers bloedbad Winnenden

In Winnenden is zaterdag een plechtigheid van start gegaan ter nagedachtenis van de slachtoffers van het bloedbad dat de 17-jarige Tim Kretschmer tien dagen geleden aanrichtte in een school.

In aanwezigheid van bondskanselier Angela Merkel zal president Horst Kohler in de Sankt Karl Borromauskerk in Winnenden de nabestaanden van de slachtoffers en de leerlingen van de school toespreken.

De ordediensten schatten dat tienduizenden mensen naar Winnenden zijn afgereisd. Televisiezender ARD brengt de ceremonie rechtstreeks op het scherm. Zo'n 20.000 mensen kunnen de plechtigheid volgen vanuit een nabijgelegen stadion. Ook in verscheidene kerken in de regio wordt de herdenking uitgezonden.

Op 11 maart doodde Kretschmer met het vuurwapen van zijn vader negen leerlingen en drie leraars in zijn vroegere school. Tijdens een wilde achtervolging door de ordediensten schoot de jongen nog eens drie mensen dood. Nadien pleegde hij zelfmoord.

Nabestaanden van de slachtoffers vroegen zaterdag in een open brief in de lokale krant Winnender Zeitung maatregelen om een herhaling van het drama onmogelijk te maken. Ze willen onder meer dat jongeren minder makkelijk aan wapens kunnen raken en dat het geweld in videogames, op televisie en op internet aan banden wordt gelegd.

(RBR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud