Duizenden dieren in beslag genomen bij actie van Interpol tegen dierenhandel

Bij de internationale operatie "Cage" ("kooi") zijn tussen april en juni in totaal meer dan 8.700 vogels, reptielen en andere dieren in beslag genomen. De actie tegen illegale dierenhandel, die gecoördineerd werd door Interpol, liep in 32 landen. Dat is woensdag meegedeeld door de internationale politieorganisatie. In totaal werden bijna 4.000 mensen opgepakt.

Bij de operatie werden interventies uitgevoerd in havens, luchthavens, postdiensten, markten, dierenwinkels en bij opzetters van dieren in Latijns-Amerika en in Europa. Er werden daarbij ook wapens, munitie en stropersmateriaal in beslag genomen.

Operatie Cage richtte zich in de eerste plaats op de handel in vogels, maar er werden ook andere dieren aangetroffen. Ook stootten de onderzoekers op ivoor en op planten die niet verhandeld mogen worden.

"De wilde dieren werden weer in hun oorspronkelijke omgeving vrijgelaten, indien dat mogelijk was", aldus Interpol. Wat er met de andere dieren gebeurde, is niet meegedeeld.

De operatie moest een antwoord bieden op de toenemende illegale handel van wilde of gekooide vogels en hun eieren. Ook de betrokkenheid van criminele netwerken bij de doorvoer tussen Latijns-Amerika en Europa moest worden aangepakt.

"Dit is niet enkel een kwestie van georganiseerde misdaad, maar houdt ook een risico in voor de biodiversiteit", aldus David Higgins, die bij Interpol verantwoordelijk is voor de strijd tegen milieumisdrijven. (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud