Advertentie

Duizenden Japanners protesteren tegen kernenergie

In Tokio zijn vandaag duizenden Japanners samengekomen om te protesteren tegen kernenergie nu de conservatieve premier Shinzo Abe de kerncentrales wil herstarten. Bijna alle centrales liggen sinds de ramp in Fukushima van maart 2011 stil.

Volgens de organisatoren daagden zowat 7.500 mensen op voor de manifestatie in de Japanse hoofdstad. Onder hen ook slachtoffers van Fukushima. "Geen kernenergie. Enkel onderontwikkelde apen willen kernenergie", was op een van de spandoeken te lezen. De demonstranten begaven zich ook naar de zetel van Tepco, de operator van de centrale Fukushima Daiichi.

Premier Abe herhaalde dat hij groen licht zal geven voor de heropstart van de reactoren indien de veiligheid gegarandeerd is.

Bijna alle reactoren op de Japanse eilanden werden stelselmatig na de kernramp van 2011 stilgelegd voor controle. Momenteel zijn nog 48 van de 50 nucleaire installaties stilgelegd. Vorige maand zei de regering dat het mogelijk is de kerncentrales in de herfst van dit jaar te herstarten. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud