Advertentie

Echtgenoot Ingrid Betancourt voelt zich "verraden"

Juan Carlos Lecompte, de echtgenoot van de in juli vorig jaar uit de handen van de Colombiaanse FARC-rebellen bevrijde Ingrid Betancourt, voelt zich verraden door zijn echtgenote. "Ik heb gevochten voor haar bevrijding en wachtte op een verzoening die er niet gekomen is. Ik ben nog steeds in de war, net als alle mensen die me hebben zien vechten", zegt hij in een interview met de Spaanse krant El Mundo. Betancourt en Lecompte maakten vorige week bekend dat ze gaan scheiden.

"Als het leven ons daar de kans toe geeft, zie ik haar nog terug. Maar ik ga daar niet naar op zoek", zegt Lecompte, die in Bogota woont en werkt. Ingrid Betancourt leeft in Parijs.

Volgens El Mundo kan de scheiding uitmonden in een juridisch gevecht tussen de advocaten van Betancourt en Lecompte. De Amerikanen die samen met Betancourt gevangen zaten, spraken eerder al van "liefdesrelaties" die ze tijdens haar gevangenschap zou zijn aangegaan. Lecomptes advocaten zouden die verklaring kunnen aanhalen om de scheiding in zijn voordeel te beslechten. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud