"Echtpaar Sarkozy staat op het punt te scheiden"

Volgens de Franse krant L' Est Republicaine staan de Franse president Nicolas Sarkozy en zijn vrouw Cecilia op het punt te scheiden. De woordvoerder van de Franse president zou vrijdag die beslissing bekendmaken.

Volgens L' Est Republicaine zal Cecilia Sarkozy een van de komende dagen de scheiding toelichten. De scheidingspapieren, aldus de krant, zullen binnenkort afgeleverd worden op de rechtbank in Nanterrre, een Parijse voorstad.

De geruchten over een scheiding zijn zeker toegenomen sinds het staatsbezoek van Sarkozy aan de Bulgaarse hoofdstad Sofia, begin oktober. Cecilia vergezelde haar echtgenoot niet toen die de honneurs kwam waarnemen voor de Franse rol in de vrijlating van de vijf Bulgaarse verpleegsters die vastzaten in Libië. Toen ontkende de woordvoerder van de president een scheiding in alle toonaarden.

De Sarkozy's zouden al sinds de Franse nationale feestdag, 14 juli, niet meer samenwonen. Volgens L' Est Republicaine konden aandachtige televisiekijkers zien hoe de Franse president tevergeefs de hand probeerde vast te houden van zijn echtgenote tijdens een van de defilé's op de feestdag. Cecilia zou die "toenadering" afgeweerd hebben. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud