Advertentie

Echtpaar van Pakistaanse afkomst krijgt levenslang in Groot-Brittannië voor eremoord

Een echtpaar van Pakistaanse afkomst is vrijdag door een Britse rechtbank tot levenslange opsluiting veroordeeld omdat de man en vrouw hun 17-jarige dochter door verstikking om het leven gebracht hadden. Ze keurden de "westerse" levensstijl van hun dochter af. De veroordeling komt negen jaar na de feiten.

De rechtbank van Chester (in het noordwesten van Engeland) verklaarde Iftikhar Ahmed (52) en zijn vrouw Farzana (49) schuldig aan doodslag op hun dochter Shafilea in september 2003, en gaf hen levenslang, waarvan ze minimum 25 jaar moeten uitzitten.

Shafilea had zeven maanden voor haar dood noodopvang gevraagd aan de sociale diensten omdat haar ouders haar tot een huwelijk in Pakistan wilden dwingen. Haar zus Alesha (23) zei aan de rechtbank dat ze getuige was van de moord en de jaren daarna in terreur leefde. Ze vertelde dat Shafilea bijna dagelijks fysiek mishandeld werd vanwege de manier waarop ze zich kleedde, de muziek die ze beluisterde en de vriendschappen die ze onderhield. Ooit werd het meisje twee of drie dagen lang zonder eten in een kamer opgesloten en haar ouders bedreigden haar ook eens met een mes, zei Alesha aan de rechtbank.

De zus zweeg zeven jaar lang over de moord en kwam er pas in 2010 mee naar buiten, toen ze opgepakt werd voor betrokkenheid bij een inbraak bij haar ouders in Warrington. Het lichaam van Shafilea was in februari 2004 in staat van ontbinding op de oever van een rivier teruggevonden.

(MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud