Advertentie

Economische crisis doet populariteit Sarkozy geen goed

De populariteit van de Franse president Nicolas Sarkozy bij de bevolking daalt, en dat is onder andere te wijten aan de economische crisis. Uit de laatste populariteitspoll van het onderzoeksinstituut Viavoice blijkt dat nog maar 41 procent van de Fransen zich kan vinden in Sarkozy's beleid.

In januari toonde nog 46 procent zich tevreden met het beleid. Tegelijkertijd is een steeds groter aandeel van de bevolking bereid tot staken: in januari dacht slechts 38 procent eraan zich aan te sluiten bij sociaal protest; nu denkt al 53 procent daaraan.

"De uitdagingen die in het verleden tot politiek extremisme leidden, moeten nu aangepakt worden: een grote economische crisis, diepe sociale angst en twijfel aan de oplossingen van de belangrijkste partijen", zei François Miquet-Marty, de directeur van Viavoice, maandag aan de krant Libération.

De peiling is dus ook geen goed nieuws voor de socialistische oppositie. Volgens de Fransen zijn immers noch de socialisten, noch de partij van Sarkozy geloofwaardig. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud