Egyptische overgangsregering laat ontruiming van pro-Mursi-protestkampen toe

De Egyptische overgangsregering heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag de toelating gegeven om de twee protestkampen van de aanhangers van de afgezette president Mohammed Mursi in Cairo te ontruimen. Het aanhoudend protest van de islamisten bij een moskee in de voorstad Nasr City en de universiteit van Cairo vormen een "gevaar" voor de openbare orde. Dat staat in een besluit van het kabinet dat op de staatstelevisie werd voorgelezen.

De minister van Binnenlandse Zaken werd opgeroepen "alle nodige maatregelen" te nemen, om beide tentenkampen te ontruimen. Het is nog niet duidelijk wanneer die ontruiming zou beginnen.

Sinds Mursi op 3 juli door het leger werd afgezet, bivakkeren op de beide plaatsen van het voortdurend protest duizenden aanhangers van de islamistische ex-president. Analisten vrezen dat het opnieuw tot bloedvergieten komt, als de oproerpolitie weer gewelddadig tegen de menigte optreedt. Ook buitenlandse regeringen hebben Cairo afgeraden geweld te gebruiken tegen de aanhangers van Mursi. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud