Egyptische troepen doden opstandelingen op Sinaï

Egyptische veiligheidstroepen hebben zondag zes of zeven, naargelang de bron, gewapende opstandelingen gedood op het schiereiland Sinaï. Dat gebeurde tijdens een operatie gericht tegen schuilplaatsen van een militante groep in de regio, zegt een bron bij de Egyptische veiligheidsdiensten.

Er zouden ook drie soldaten om het leven gekomen zijn. Een bron vertelde aan het Franse persagentschap AFP dat ze omkwamen bij een verkeersongeval.

Het Egyptische leger begon eerder deze week een offensief tegen islamistische militanten, die ervan verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor de dood van zestien Egyptische soldaten. Die kwamen vorig weekend om het leven bij een aanval vlakbij de Gazastrook. Woensdag doodde het leger naar eigen zeggen 20 militanten in een luchtaanval, maar volgens getuigen vielen er geen doden.

Er kwamen zondag nog extra troepen en legermateriaal, zoals tanks en raketlanceerders, aan in Al Arish, in noordelijk Sinaï. De operatie is de grootste van Egypte sinds 1973, toen het een verrassingsaanval begon tegen Israël om het schiereiland te heroveren. Israël had Sinaï zes jaar eerder ingenomen. (STRINGER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud