Engelse met hoofdpijn wordt Blitse met miglaine

De 35-jarige Sarah Colwill uit Plymouth, in het zuidwesten van Engeland, heeft dezer dagen haar momentje van mediaberoemdheid, en dankt die aan haar migraines. Door die hoofdpijnachtige toestanden slaagt de dame er immers in, Engels met een Chinees accent te praten, zo schrijft dinsdag de Britse pers. Colwill zegt slachtoffer te zijn van het Syndroom van het Buitenlands Accent.

Opvallend: Sarah is nooit in China of uitzonderlijk veel bij de meeneemchinees geweest. Sinds haar migraineaanval in maart met (fa)taal-gevolgen op hersengebied volgt de 35-jarige een taaltherapie. Wanneer mevrouw Colwill nu met vrienden telefoneert, hangen die op, ervan uitgaand dat zij met een grappenmaakster te maken hebben. "De eerste weken was het nog plezielig, nu ben ik het Chinees accent glondig beu", luidt het.

Het Buitenlands Accent syndroom bestaat echt: het werd voor het eerst geïdentificeerd in het begin van de 20ste eeuw en sindsdien heeft de wereld enkele tientallen gevallen gekend.

De zaak-Colwill is interessant, maar kan niet tippen aan wat onlangs de 13-jarige Sandra Ralic uit Knin, Kroatië, is overkomen. Dat meisje spreekt na een dagje in een coma vloeiend Duits. Klein nadeel: haar moedertaal, het Kroatisch, is zij vergeten. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud