Eurogroep houdt woensdag telefonisch overleg over Griekenland

De ministers van Financiën van de eurozone - de Eurogroep - houden woensdag telefonisch overleg over Griekenland. Het noodlijdende land wacht nog altijd op de vrijgave van de volgende schijf financiële hulp ter waarde van 31,5 miljard euro.

Tijdens het overleg zouden geen beslissingen genomen worden. Dat zou gebeuren tijdens de volgende formele Eurogroep-vergadering op 12 november.

Woensdag verklaarde de Griekse minister van Financiën Yannis Stournaras dat hij met de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het IMF een akkoord had bereikt. De trojka vraagt dat Athene in 2013 en 2014 nogmaals 13,5 miljard saneert als voorwaarde voor de volgende tranche. Dat EU, ECB en IMF akkoord gegaan zijn met de voorgestelde hervormingen en Griekenland meteen twee jaar extra gegeven hebben om hun begrotingstekort tot 3 procent terug te brengen, werd echter prompt ontkend door zowel de Commissie als de ECB.

Het lijkt evenwel vast te staan dat de Grieken twee jaar extra krijgen. Dat zou wel betekenen dat de andere eurolanden meer geld op tafel moeten leggen. (ANA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud