Eurolanden: "Griekenland krijgt tot 18 oktober om vastberadenheid te tonen"

Griekenland krijgt tot 18 oktober de tijd om te tonen dat het het land menens is wat de toegezegde hervormingen en bezuinigingen betreft. Dat zei Jean-Claude Juncker, voorzitter van de vergadering van ministers van Financiën van de eurolanden, gisterenavond op een persconferentie in Luxemburg.

Op 18 en 19 oktober wordt in Brussel een Europese top gehouden. "We hebben er de nadruk op gelegd dat Griekenland ten laatste tegen 18 oktober moet laten zien dat het vastberaden is om de beloofde hervormingen door te voeren, willen er nieuwe fondsen worden vrijgegeven", verklaarde Juncker.

Eerder werd de bijeenkomst van de euroministers op 8 oktober in Luxemburg naar voren geschoven als datum voor een beslissing, maar Juncker verwachtte dat het eindrapport van de experts van de kredietverleners over de situatie in Griekenland "ten vroegste begin oktober" op tafel zou liggen. Dat is te kort dag om in Luxemburg reeds een beslissing te nemen. "Maar ik heb niet de intentie te wachten tot november", voegde hij eraan toe. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud