Advertentie

Europa legt invoer van Chinese soja aan banden

Chinese baby- en kindervoeding met soja mag niet meer ingevoerd worden op de Europese markt. Dat heeft de Europese Commissie woensdag aangekondigd nadat er hoge concentraties melamine werden teruggevonden in sojameel uit China.

De Commissie heeft de experts van de lidstaten voorgesteld om de importban voor Chinese voeding uit te breiden naar soja en afgeleide producten. Dat geldt in het bijzonder voor baby- en kindervoeding.

Andere voedingsproducten en veevoeder die soja bevatten, moeten getest worden en mogen niet meer dan 2,5 milligram melamine per kilogram mogen bevatten. De Commissie vraagt ook controles op de aanwezigheid van melamine in bakpoeder uit China.

De maatregelen treden normaliter eind deze week in werking. De Commissie zet de stap nadat de lidstaten via het snelle waarschuwingssysteem melding hadden gemaakt van hoge concentraties melamine in sojameel uit China.

Eind september introduceerde de EU al een totaal verbod op voedingsproducten voor baby's en kinderen die melk bevatten. Voeding met te hoge concentraties melamine hebben in China al zes kinderen het leven gekost. Honderdduizenden anderen werden ziek.

(TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud