Europa schroeft humanitaire hulp aan Syrië op

De Europese Commissie gaat meer geld uittrekken voor humanitaire hulp aan vluchtelingen van het conflict in Syrië. Een bijkomende enveloppe van 20 miljoen euro brengt de totale inspanning van de Commissie sinds het begin van de crisis in Syrië op 63 miljoen euro.

Met het geld stelt de Europese Commissie haar humanitaire partnerorganisaties in staat om tenten, voedsel en water aan te kopen en gezondheidsdiensten te verlenen. Het geld zou in totaal zo'n 1,5 miljoen Syriërs ten goede moeten komen, zowel in eigen land als in de buurlanden.

Eurocommissaris voor Humanitaire Hulp Kristalina Georgieva wijst erop dat de humanitaire noden in Syrië snel aan het toenemen zijn. Ze lanceerde tevens een oproep aan de strijdende partijen om humanitaire hulpverleners te sparen.

Sinds het losbarsten van het conflict trok de Commissie al 63 miljoen euro uit voor de slachtoffers van het conflict. De lidstaten maakten al 27,5 miljoen euro vrij. Naar schatting 1,5 tot drie miljoen Syriërs worden getroffen door het geweld. Zo'n 113.000 mensen zijn reeds naar het buitenland gevlucht. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud