Europese Commissie lanceert campagne over passagiersrechten

De Europese Commissie heeft dinsdag een informatiecampagne gelanceerd over de rechten van trein- en vliegtuigpassagiers. De Commissie wil de start van de zomervakantie aangrijpen om reizigers duidelijk maken wat ze mogen verwachten bij vertragingen, annuleringen of het verlies van hun bagage.

"Nu miljoenen Europeanen zich opmaken voor een welverdiende vakantie, willen we hen het reizen zo gemakkelijk mogelijk maken. Ze moeten weten dat ze rechten hebben en moeten ook weten hoe ze die rechten kunnen afdwingen indien dat nodig zou zijn", verklaarde eurocommissaris voor Transport Siim Kallas bij de lancering.

De Europese passagiersrechten beperken zich voorlopig tot de luchtvaart en het spoor, maar de Commissie hoopt dat snel te kunnen opentrekken. Zo heeft ze al voorstellen gelanceerd waarmee de passagiersrechten ook bij busreizen en transport over het water gevrijwaard worden.

De campagne zelf loopt in de 23 officiële Europese talen. Via affiches, flyers en een speciale website (ec.europa.eu/passenger-rights) zal gedurende twee jaar getracht worden om alle Europeanen van hun rechten op de hoogte te brengen. (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud