Europese Commissie verbiedt personeel gebruik poster met hamer en sikkel

Personeelsleden van de Europese Commissie mogen in hun kantoor niet langer affiches ophangen waarop, onder meer, het communistische symbool met hamer en sikkel prijkt. Dat heeft een woordvoerder van de Commissie aan Belga gezegd.

Het gaat om de poster met de tekst "We can all share the same star" en een reeks symbolen die in de vorm van ster opgesteld staan. De symbolen zijn vooral religieus van aard (het Latijnse kruis van het christendom, de islamitische maansikkel, de davidsster van het jodendom...), maar ook de hamer en sikkel van het communisme zijn erop aanwezig.

Omdat de ster een fel gele kleur heeft en de achtergrond van de poster blauw is, is de boodschap van de poster duidelijk pro-Europees. Maar zelfs voor de Commissie is de affiche duidelijk te controversieel. Ze heeft haar ambtenaren daarom verboden de affiche nog langer te gebruiken.

Conservatieve leden van het Europees Parlement hadden protest tegen het gebruik van de poster aangetekend. Ook de Brusselse ambassadeur van Litouwen, dat na 1940 ruim een halve eeuw door de communistische Sovjet-Unie werd gedomineerd, was 'not amused'. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud