Eva Lauwers en Kristof Calvo nieuwe woordvoerders Jong Groen!

Eva Lauwers en Kristof Calvo zijn door de algemene jaarvergadering van Jong Groen! verkozen tot woordvoerders. Daarnaast werden ook andere functies van de bestuursploeg ingevuld, zo melden de groene jongeren.

Lauwers (24) is biologe en geeft les in het secundair onderwijs. Ze nam op 10 juni deel aan de verkiezingen voor de Senaat. Door haar goede resultaat sprong ze naar de tweede plaats van de opvolgers, na Freya Pireyns die intussen senatrice is. Kristof Calvo (20) is student Politieke & Sociale Wetenschappen en voorzitter van Groen! Willebroek. In oktober 2006 was hij lijsttrekker voor de provincieraadsverkiezingen in het district Mechelen-Puurs.

Jong Groen! wil dé politieke spreekbuis zijn van, voor en door jongeren die opkomen voor een meer ecologische, meer rechtvaardige samenleving. Vanuit die optiek wil Jong Groen! zoveel mogelijk jongeren warm maken voor het groene gedachtegoed en politiek.

De belangrijkste opdracht van het nieuwe bestuur is de verdere uitbouw van Jong Groen! als frisse, radicale en dynamische politieke jongerenorganisatie. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud