Ex-chef presidentiële garde leidt staatsgreep in Mauritanië

Generaal Mohamed Ould Abdel Aziz, die woensdag zijn functie van chef van de presidentiële garde moest neerleggen, is de leider van de staatsgreep in Mauritanië. Dat heeft de woordvoerder van de president, Abdoulaye Mahmadou Ba, gezegd.

De Mauritaanse president Sidi Ould Cheikh Abdallahi benoemde woensdagochtend een nieuwe officier bij de presidentiële garde. Het staatshoofd benoemde daarnaast ook een nieuwe stafchef en een nieuwe officier bij de nationale garde. Maar de drie vorige officiers, allen generaals, weigerden op te stappen. "Dit is een reactie op de ontzetting uit zijn ambt", luidt het.

Bij de staatsgreep in de Mauritaanse hoofdstad Nouakchott werden president Sidi Ould Cheikh Abdallahi en zijn premier Yahya Ould Ahmed Waghf door een groep militairen gearresteerd. Het staatshoofd, in 2007 de eerste democratisch verkozen president sinds de onafhankelijkheid in 1960, werd naar een onbekende bestemming meegenomen. De premier bevindt zich in een kazerne vlakbij het presidentieel paleis. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud