Ex-hoofd Sean O'Keefe van NASA aan boord van in Alaska gecrasht vliegtuigje

Het vroegere, tiende, hoofd van de NASA, Sean O'Keefe, bevond zich aan boord van een vliegtuigje dat maandagavond (plaatselijke tijd) in Alaska is neergestort, zo heeft MSNBC dinsdag gemeld. Mogelijk was ook een vroegere Amerikaanse senator een van de negen inzittenden.

De Noord-Amerikaanse divisie van de Europese luchtvaart-, ruimtevaart- en defensiegroep EADS heeft bevestigd dat O' Keefe (54) in het vliegtuigje zat. Na zijn verrassend opstappen bij de NASA werd O'Keefe ceo van EADS Noord-Amerika.

Het is nog niet bekend of hij het ongeluk al dan niet heeft overleefd. Woordvoerder Guy Hicks zei dat er hoop is dat O'Keefe nog in leven is.

Van de negen inzittenden zouden er vijf zijn omgekomen. Mogelijk was ook ex-senator Ted Stevens voor Alaska passagier. Stevens was de oudst dienende Republikein in de Senaat tot hij in 2008 niet herkozen werd na schuldig bevonden te zijn aan corruptie.

Het wrak is maandagavond laat opgemerkt door de piloot van een ander vliegtuig. Slecht weer bemoeilijkt de reddingswerkzaamheden.

Volgens de Nationale Garde vond het ongeluk plaats op zowat 500 km ten zuidwesten van Anchorage en was het te wijten aan slecht weer.

De Anchorage Daily News meent dat het neergestorte toestel een Havilland Canada DHC-3 Otter was.

O'Keefe was van 2001 tot 2005 hoofd van de NASA onder de Republikeinse president George Bush. Hij was de man die het toenmalige nieuwe ruimtevaartbeleid uitwerkte dat door het Witte Huis was uitgestippeld na het dodelijke ongeluk met het ruimteveer Columbia op 1 februari 2003. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud