Ex-woordvoerder Cameron verdacht van betalingen steekpenningen

Andy Coulson, de vroegere woordvoerder van de Britse premier David Cameron en ex-hoofdredacteur van News of the World, en Rebekah Brooks, de voormalige "koningin" van de Britse tabloids, zullen in verdenking worden gesteld wegens illegale betalingen aan informanten. Dat heeft het parket dinsdag aangekondigd

Ook John Kay, ex-journalist bij The Sun, Clive Goodman, voormalig journalist bij News of the World, en een werknemer van het Britse ministerie van Defensie zullen worden aangeklaagd in het kader van het afluisterschandaal dat in juli 2011 leidde tot het opdoeken van News of the World. Daarbij werden de voicemails afgeluisterd van honderden personen onder wie beroemdheden zoals Brad Pitt, Angelina Jolie en Wayne Rooney.

Goodman en Coulson zullen in verdenking worden gesteld wegens het betalen van steekpenningen aan ambtenaren in ruil voor informatie. Zo kregen ze onder meer het "Green Book" in handen, met contactgegevens van de Britse koninklijke familie en werknemers van Buckingham Palace.

Brooks, de protegee van mediamagnaat Rupert Murdoch, en Kay worden verdacht van betalingen voor een bedrag van 100.000 pond (zo'n 124.000 euro) aan Bettina Barber, die vroeger op het ministerie van Defensie werkte. In ruil kregen ze informatie die in The Sun werd gepubliceerd.

(CARL COURT)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud